Özel Fethiye’de Eko-Okul Programı

Özel Fethiye Eğitim Kurumları yıllardır uyguladığı çevreci eğitim sistemini 2018-2019 eğitim ve Öğretim yılı başında eko-okullar programına dahil olarak uygulamaya devam ediyor. 

Fen Bilimleri Zümresi tarafından doğal kaynakları koruma bilinci ve çevre konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan proje dahilinde ilk dönemde yapılan etkinlikler gerçekleştirilen bir programla gelen konukların beğenisine sunuldu. Şu ana kadar 62 ülkede uygulanan, şu ana kadar 49.000'den fazla okula, 13 milyondan fazla öğrenciye ve 1 milyondan fazla öğretmene ulaşan uluslararası bir proje olan eko-okullar programına dahil olan Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencileri eko-tim liderliğinde proje dahilinde birbirinden güzel işlere imza attılar ve atmaya devam ediyorlar.

Okul salonunda yapılan programda, projenin ilk senesinde “geri dönüşüm çöp ve atık” konusunda çalışan öğrenciler geçtiğimiz dönem boyunca atık modellerden yaptıkları çeşitli modellerden bir sergi düzenlediler. Sonra Tiyatro Kulübü öğrencileri geri dönüşümün önemini anlatan bir tiyatro oyunu sahnelediler ve performanslarıyla konuklardan tam not aldılar. 7. sınıflardan oluşan "Go Green" korosu da söyledikleri çevreci şarkı ile büyük beğeni topladı. Okul salonunda yapılan programa Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nden katılan Ali Rıza Kıroğlu öğrencilere bu konudaki bilgi ve deneyimlerin aktararak projeye destek verdi.

Özel Fethiye öğrencileri yürüttükleri bu proje ile geri dönüşüm için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini bir kez daha göstermiş oldular.

 

Küçük Kızlar Yüksek Atlama 1.si   Yıldız Kızlar Artistik Jimnastik Takım 1.si   Türkiye Yıldız Kızlar Tenis 9.su   Küçük Kızlar Atlama Türkiye 3.sü   Erkek Basketbol İl 3.sü   İl Satranç Turnuvası 3.sü   Tenis Küçük Kızlar İl 1.si   Küçük Kızlar Yüksek Atlama İl 1.si   Yıldız Kızlar Artistik Jimnastik Türkiye 9.su   Tenis Tek Bayan Türkiye 2.si   Küçük Kızlar Yüksek Atlama Türkiye 2.si