Beslenme Ve Kafeterya
YEMEKHANE
Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında yemeklerimiz dengeli ve yeterli beslenme kuralları çerçevesinde, sağlıklı ve doğal ürünler içermesine dikkat edilerek oluşturulmaktadır. Okulumuzda tüm öğrencilerimize öğle yemeği verilmekte olup ayrıca anasınıflarımıza da sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki defa ara öğün beslenme verilmektedir. Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanarak okulun faklı birimlerinde, web sitesinde yayınlanmaktadır.
Okulumuzda çocuklarımızın sağlığı düşünülerek hijyenik beslenmeye çok büyük önem verilmektedir. Yemekler kendi mutfağımızda, deneyimli aşçı kadrosu tarafından temizlik kurallarına dikkat edilerek pişirilmekte ve aynı titizlikle servis edilmektedir. Aşçılarımız gıda güvenliği ve hijyen kuralları konusunda sürekli eğitim almakta portör muayenelerini belli periyotlarda yaptırmaktadırlar. Yemek numuneleri hijyenik koşullara uygun olarak alınır, numuneler üç gün boyunca dolaplarımızda saklanır.
Mutfak, yemekhane, okulun tamamı çeşitli haşere ve sineklere karşı ilaçlama şirketi tarafından ayda bir kez periyodik olarak ilaçlanır. Okulumuzun aynı zamanda Yeşil Bayraklı Eko-Okula aday olması nedeniyle mutfakta bitkisel yağ kullanımı sonucu ortaya çıkan, hem çevre hem insan sağlığı açısından zararlı, "tehlikeli atık" niteliği taşıyan bitkisel yağ atıkları, lisanslı atık toplama şirketlerine periyodik olarak teslim edilmekte ve atıkların geri dönüşümü sağlanmaktadır.
KAFETERYA
Okul çağındaki çocukların büyüme ve gelişmelerinin düzenli bir şekilde izlenmesi gerekir. Sağlıklı büyümeyi sağlayabilmek için yeterli ve dengeli beslenmeye ihtiyaç vardır. Bu amaçla okulumuz kafeteryasında dasüt ve süt ürünleri, soğuk sandviçler, taze meyve, ev yapımı ürünlerin satışı yapılmaktadır. Kafeterya çalışanlarımız da hijyen kurallarına dikkat ederek hazırlıklarını ve ürünlerinin servisini yapmaktadır.
Kafeterya ve yemekhanemiz okul idaresi tarafından oluşturulan denetleme ekibince ayda bir kez, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden oluşan bir ekip tarafından da yılda iki kez denetlenmektedir.