“Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır. Cumhuriyet bir erdemdir, aynı zamanda çağdaşlığın göstergesi ve demokrasinin dayanağıdır. Cumhuriyet halk, birliktelik ve kardeşlik demektir. Daima ileri gitmek, adil bir şekilde paylaşmak demektir. Yaşamın kendisine el uzatmaktır, kardeşliğin nefesiyle ve demokrasi ile olgunlaşmaktır. Bağımsızlık savaşının meyvesidir Cumhuriyet.”
Erdemdir cumhuriyet, adalettir, özgürlüğün güvencesidir. Bu yüzden bize emanettir ve onu yine biz yaşatacağız diyen Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet’imizin 102.yıl dönümü günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde coşkuyla kutlandı.
28 Ekim 2025 Salı günü saat 09.30’da okul bahçesinde yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ bayram kutlama mesajından sonra şiirler okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Tuğçe HAMMALOĞLU tarafından yapıldı. Ardından anasınıflarının “Cumhuriyet Marşı” gösterisiyle program devam etti. 7.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu “Bir Destandır Cumhuriyet” oratoryosu ve 6. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro ile Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Okul müdürümüz, Halk Oyunları öğretmenimiz ve öğrencilerimizin yaptığı vals ve halk oyunları ile devam eden program, bütün öğretmen ve öğrencilerin bando eşliğinde yaptığı tören geçidinden sonra marşlarla kutlama programı sona erdi.
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ 102. YILI KUTLU OLSUN…..























