1 ve 2. Sınıf Öğrencilerimiz Kütüphanede

Kütüphane Haftası kapsamında okulumuz 1 ve 2. Sınıf öğrencileriyle birlikte Fethiye Kütüphanesi’ne bir gezi düzenledik. Bu etkinlikte öğrencilerimizin kitap sevgisini artırmak, kütüphane kullanım alışkanlığı kazandırmak ve araştırma becerilerini desteklemek amaçlanmıştır.

Gezi sırasında öğrencilerimiz kütüphanenin bölümlerini tanıyarak nasıl düzenli ve verimli kullanılacağını öğrendiler. Kitapların sınıflandırılması, ödünç alma süreci ve kütüphane kuralları hakkında bilgi edindiler. Ayrıca kütüphanenin yalnızca kitap okumak için değil; araştırma yapmak, sessiz bir ortamda ders çalışmak ve zihinsel gelişimi destekleyen etkinlikler gerçekleştirmek için de önemli bir alan olduğunu deneyimlediler.

Bu anlamlı etkinlikle öğrencilerimiz, bilgiye ulaşmanın en değerli yollarından birinin kütüphaneler olduğunu fark ederek keyifli ve öğretici bir gün geçirdiler.

Bize Yazın