Labaratuvarlar

Özel Fethiye Eğitim Kurumları, yaşanan sosyal, bilimsel ve teknolojik gelişmelere her dönemde ayak uydurmuştur. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler takip edebilecek, bu gelişmeleri yönlendirecek öğrenciler yetiştirmek adına fen ve bilgisayar derslerimizde laboratuvar uygulamalarına önem verilmektedir. Öğrencilerin bilgiye nasıl ulaşacaklarını, sorunları önceden tahmin etme, sorunla karşılaştıklarında ne tür yöntemler kullanabilecekleri konusunda kendilerini geliştirmeleri adına laboratuvar çalışmaları alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Fen laboratuvarlarımızın fiziki yapıları ve donanımları öğrencilerimizin deneyler yaparak öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmeleri ve bilimsel çalışmalara yönelmeleri konusunda üst seviyede katkı sağlamaktadır. İlkokul 3. Sınıftan itibaren tüm öğrencilerimiz fen laboratuvarlarını kullanarak çalışmalarını yapmaktadırlar. Ayrıca anasınıfı, 1 ve 2. Sınıf öğrencilerimiz de yaş seviyelerine uygun deney ve gözlemlerini Fen Bilimleri öğretmenleri rehberliğinde laboratuvarlarda yapmaktadırlar.

Bilgisayar laboratuvarımızın da fiziki yapısı ve teknik donanımları öğrencilerimizin teknoloji doğruyu kullanmayı öğrenme, araştırma, inceleme ve yaşamla ilişkilendirme konularında üst seviyede katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz bilgisayar derslerinde temel bilgisayar derslerinin yanında günlük yaşamda kullanabilecekleri programlarla birlikte internetin nasıl doğru kullanılabileceği konularını öğrenmektedirler. İlkokulda uygulanan Kodlama ve Robotik Eğitimi dersi ile öğrencilerin düşünme, araştırma ve sonucu ulaşma konularında yaratıcılıklarının gelişmesine katkı sağlıyoruz.