Özel Fethiye Öğrencileri Çanakkale'de

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından organize edilen Çanakkale gezisi çok renkli geçti.

09-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Çanakkale illerine düzenlenen geziye 6 öğretmen ile okulumuz 6.sınıf öğrencileri katıldı. Birlik ve beraberliğin neşeli saatlere dönüştüğü bu gezide öğrencilerimiz ve Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek moral depoladılar.

09-11 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılan gezinin birinci gününde Aydın Tales Matematik Müzesi ve İzmir KEY Araba müzesi gezildi. Daha sonra Çanakkale’ye geçildi. Gezinin ikinci ve üçüncü gününde de öğrencilerimiz Çanakkale’nin tarihi ile ilgili detaylı bilgiler aldılar. Gelibolu Yarımadası’nı, Şehitlikleri, Şehitler Anıtı’nı ve müzeleri gezen öğrenciler bir kez daha tarihe tanıklık ettiler.

Gezi boyunca bolca fotoğraf çeken öğrencilerimiz çok eğlenceli, güzel ve unutulmaz anlar yaşadılar. Gezi boyunca da gezdikleri yerlerin hem sosyal ve kültürel yapısı hem de coğrafi özellikleri hakkında öğretmenleri tarafından bilgilendirilerek öğrendikleri konuları pekiştirme fırsatını da yakaladılar. Ayrıca lise eğitimleri için tercih edebilecekleri liseleri de yakından görmüş oldular.