Özel Fethiye’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu 2020

“Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır. Cumhuriyet bir erdemdir, aynı zamanda çağdaşlığın göstergesi ve demokrasinin dayanağıdır. Cumhuriyet halk, birliktelik ve kardeşlik demektir. Daima ileri gitmek, adil bir şekilde paylaşmak demektir. Yaşamın kendisine el uzatmaktır, kardeşliğin nefesiyle ve demokrasi ile olgunlaşmaktır. Bağımsızlık savaşının meyvesidir cumhuriyet.”

Erdemdir cumhuriyet, adalettir, özgürlüğün güvencesidir. Bu yüzden bize emanettir ve onu yine biz yaşatacağız diyen Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet’imizin 97.yıl dönümü Covid-19 salgını nedeniyle az sayıda öğrenci ile kutlandı. 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 09.00’da okul bahçesinde yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ bayram kutlama mesajından sonra şiirler okundu. Öğrencilerin hep birlikte marşlar okumasıyla bahçe töreni sona erdi.

Tören Özel Fethiye Eğitim Kurumları “Uzaktan Eğitim” platformunda online olarak devam etti. Saat 09:30 da ortaokul, 10:30 da ilkokul öğrencileri ile yapılan program duruşu ve İstiklal Marşı başladı. Ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Selçuk Zeybek tarafından yapıldı. Okul Müdürü Ayser Yılmaz’ın bayram kutlama videosunun izlenmesinden sonra öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Program bu güne özel hazırlanan Cumhuriyet izlenmesiyle sona erdi.