Özel Fethiye’de Tales Matematik Yarışması

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından düzenlenen 5.Ulusal Matematik Yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından 2 aşamada gerçekleştirilmesi planlanan 5.Ulusal Matematik Yarışmasının 1. Aşaması 07 Mart 2020 Cumartesi günü Özel Fethiye Eğitim Kurumlarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. “Doğanın dili, tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesi ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından gerçekleştirilen 5.Ulusal Matematik Yarışmasına Özel Fethiye Eğitim Kurumları sınav merkezi olarak Fethiye ve çevresinde öğrenim gören 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. sınıf öğrencilerini misafir etti.

Her sınıf kademesinde birçok öğrencinin katıldığı yarışmada değerlendirme sonucuna göre 2-3 Mayıs 2020 tarihlerinde Aydın’da yapılacak final yarışmasına dereceye giren öğrencilerin davet edileceği bildirildi.