Mezun Öğrencimiz Dr. Murat Güner Yapay Zeka Söyleşisi

Okulumuzda bugün konuğumuz, mezun öğrencilerimizden Dr. Murat Güner oldu. Akademisyen Dr. Murat Güner ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz ile yapay zeka ve matematik hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Okulumuzdan mezun olan Dr. Murat Güner üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdikten sonra yine aynı üniversite yüksek lisansını yapmıştır. Eğitim hayatına Amerika’da Rochester University’de doktora eğitimi alarak devam etmiştir. Yaşamını Amerika’da sürdüren Dr. Murat Güner Flatiron Scholl da “Veri Bilimi Eğitimcisi” olarak çalışmaktadır.   Burada yapay zeka ve makine öğrenimi üzerine dersler vermektedir.

Okulumuz salonunda gerçekleşen söyleşiyi öğrencilerimiz dikkatle dinlediler. Dr. Murat Güner öğrencilere bu noktaya kadar nasıl geldiğini, neler yaptığını da anlatarak onlara tavsiyelerde bulundu. Yapay zeka, makine öğrenimi ve matematik üzerine bilgiler anlatarak çalışmalardan örnekler sundu. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminer, soru cevap sona erdi.

Söyleşi için Okulumuzdan mezun olan Dr. Murat Güner’e teşekkür ediyor, eğitim ve çalışma hayatında başarılar diliyoruz.