Özel Fethiye’de Satranç Dersleri

Yaşamın bir parçası olarak düşünülen Satranç sporunun çocuk eğitiminde olumlu ve kalıcı etkiler olduğu yaygın kabul görmüştür. Satranç ile dikkat, hafıza gelişimi, mantık ve karşı hamlelerin geliştirilebilmesini sağlanmaktadır. Okul hayatı boyunca satranç eğitimi almış ve satrancı doğru şekilde düşünerek bir plan içinde oynayan öğrencilerin öğrenme düzeylerinde, okul ve akademik başarılarında uzun dönemli artışlar sağlandığı ve çoğunlukla yaşıtlarından önde oldukları tespit edilmiştir.

Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında satranç eğitimi anasınıfı, 1, 2 ve 3. Sınıflarımızda serbest zaman etkinliklerinde bakanlıkça belirlenen müfredat doğrultusunda ders olarak yapılmaktadır. Öğrencilerimiz derslerini alanında uzman antrenörümüz ile yapmaktadır. Öğrencilerimiz satranç ile aklında bir hareket dizisi canlandırma, plan yapma, hamleleri görselleştirerek eşzamanlılık ve hızlı düşünme becerilerini kazanmaktadırlar. Bu sayede çocuklar daha iyi problem çözen, özgürce karar verebilen, yenildiğinde vazgeçmeyen, aynı zamanda centilmen bireyler olarak yetişiyorlar. Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek ve özgüven kazanması sağlamak adına özel turnuvalara katılmaları sağlanmaktadır.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları satranç sporunu, eğitim sürecinin önemli bir parçası olarak görmüş ve saygın bir yer ayırmıştır.