Özel Fethiye Çanakkale’de

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrenci ve öğretmenleri, vatan kalbinin attığı yerde tarihi ve tarihi yazanlara bir adım daha yaklaşarak, Mustafa Kemal Atatürk ve onunla beraber ölüme koşanların bastığı topraklardaydı.

01-03.11.2019 tarihlerinde Çanakkale gezisi düzenlendi. 4 rehber öğretmen ile Özel Fethiye Eğitim Kurumları 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı, birlik ve beraberliğin neşeli saatlere dönüştüğü bu gezide öğrenciler Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek moral depoladılar.

01-03.11.2019 tarihlerinde yapılan gezi de Çanakkale gezildi. Gezinin birinci günü öğrenciler öğretmenleri eşliğinde Çanakkale Aynalı Çarşı, Kordon Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi, Truva atı, Çanakkale Seramik Müzesi ziyaret edildi. Birinci gün gezilen yerlerle ilgili öğretmenlerimiz öğrencilere bölgenin tarihi hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Gezinin ikinci günü öğrenciler ve öğretmenler rehber eşliğinde Gelibolu Yarım Adası Tarihi Milli Parkı, Kilit Bahir Kalesi, Şehit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyaları, Çanakkale Şehitleri Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı ve siperlerini ziyaret etti. Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencileri 2 gün boyunca Çanakkale’nin tarihe ışık destanını yakından görüp yerinde incelediler. Kurtuluş mücadelesine tanık olmuş yerleri inceleyerek hem bilgilerini kalıcı hale getirdiler hem de minnetlerini sundular.

Gezi boyunca bolca fotoğraf çeken öğrencilerimiz güzel ve unutulmaz anlar yaşayarak kurtuluş savaşı ruhunun temellerini atan, insan hayatının, onurunun, gücünün ve cesaretinin etkili olabildiği son ve en büyük savaşlardan birisinin, nasıl kazanıldığını, vatan için nelerin feda edilebileceğini hissederek öğrendi.