ÖZEL FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

“Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır. Cumhuriyet bir erdemdir, aynı zamanda çağdaşlığın göstergesi ve demokrasinin dayanağıdır. Cumhuriyet halk, birliktelik ve kardeşlik demektir. Daima ileri gitmek, adil bir şekilde paylaşmak demektir. Yaşamın kendisine el uzatmaktır, kardeşliğin nefesiyle ve demokrasi ile olgunlaşmaktır. Bağımsızlık savaşının meyvesidir cumhuriyet.”

Erdemdir cumhuriyet, adalettir, özgürlüğün güvencesidir. Bu yüzden bize emanettir ve onu yine biz yaşatacağız diyen Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet’imizin 96.yıl dönümü günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde coşkuyla kutlandı. 28 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da okul bahçesinde yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ bayram kutlama mesajından sonra şiirler okundu. Anasınıfı öğrencilerinin “Atatürk Demek Özgürlük Demektir.” dansından sonra bütün öğretmen ve öğrenciler bando eşliğinde yapılan tören geçidinden sonra program Özel Fethiye Eğitim Kurumları Konferans salonunda devam etti.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Konferans salonunda saat 10.00’te bütün öğrenci, öğretmen ve konukların katılımıyla başlayan programda önce günün anlam ve önemini anlatan konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Mustafa KULAKSIZ tarafından yapıldı. 4.sınıf öğrencilerinin vals gösterisi ile devam eden program “Destanın Adı: Cumhuriyet” adlı program ile tamamlandı. “Destanın Adı: Cumhuriyet” programda 6.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu drama ve oratoryo ile yine 7. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro eşliğinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Program hep birlikte İzmir marşının söylenmesiyle sona erdi.