ÖZEL FETHİYE DALYAN’DA

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından 12 Ekim 2019 tarihinde Dalyan’a gezi düzenlendi.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı geziye sınıf öğretmenleri eşlik etti. Okul önünden başlayan gezide öğrenciler öncelikle Dalyan’da teknelerle kanal turu yaptı. Daha sonra Kaunos antik kentini, kral mezarlarını ve çamur banyolarını gezen öğrenciler, burada gezi Rehberi İngilizce öğretmeni Elvan Göçer’den tarihi yerler hakkında bilgiler edindiler.  Öğrencilerin tarihi yerlerden sonraki durağı Caretta caretta kaplumbağaların üreme sahası ve bakım merkezi İztuzu Plajıydı. Caretta rehabilitasyon merkezini gezen öğrenciler burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Yaralı ya da bakıma muhtaç kaplumbağalarını da izlediler.

Çok eğlenceli, güzel ve unutulmaz anlar yaşayan öğrenciler, gezdikleri yerlerin hem sosyal ve kültürel yapısı hem de coğrafi özellikleri hakkında öğretmenleri tarafından bilgilendirilerek öğrendikleri konuları pekiştirme fırsatını da yakaladılar.