Özel Fethiye’de 8. Sınıfa Geçen Öğrenci ve Velilerine LGS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

 

Özel Fethiye Eğitim Kurumları rehberlik servisi ve branş öğretmenleri ile Türkiye genelinde uygulanan Liseler Giriş Sınav Sistemi(LGS) hakkında 8. Sınıfa geçen öğrencilere ve velilerine okul konferans salonunda 11 Haziran 2019 Salı günü bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İki ayrı oturumda düzenlenen toplantılarda öncelikle öğrencilere sunum yapan Rehber Öğretmen Müjde Yorulmaz; LGS’ye giriş sistemi ve çalışma prensipleri, yaz dönemi çalışmaları ve 8.sınıf da okulda yapılacak olan hazırlık çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirme yapmıştır.

Bilgilendirme toplantısının ikinci oturumu da velilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Branş öğretmenleri ve rehberlik öğretmenimizin bilgilendirme yaptığı toplantıda; Liselere Giriş Sınav Sistemi(LGS), Liselere yerleştirmelerin nasıl yapılacağı, sınav sistemine göre çalışma prensiplerinin neler olması gerektiği, çalışma takvimine göre konu kazanımları, öğretmenlerin kendi yapacakları yazılı sınavlar, yaz dönemi çalışmalarının nasıl olması gerektiği ve bu süreci nasıl verimli geçirmeli ile ilgili bilgiler ayrı ayrı branş öğretmenlerimiz tarafından ayrıntılı olarak velilere aktarılmıştır.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Müdürü Sayın Ayser YILMAZ toplantı sonunda “Liseler Giriş Sınav Sistemi(LGS) ile ilgili hazırlıkların en iyi şekilde yapıldığını, sınavlarla ilgili olarak tecrübelerinin arttığını ve buna bağlı olarak bu yılki sınavda başarılar kazandık. Bu yıl da çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz, 7. Sınıftan 8’e geçen öğrencilerimizin velilerini de gerekli bilgilendirmeleri yaptık.” Dedi.

 

Küçük Kızlar Yüksek Atlama 1.si   Yıldız Kızlar Artistik Jimnastik Takım 1.si   Türkiye Yıldız Kızlar Tenis 9.su   Küçük Kızlar Atlama Türkiye 3.sü   Erkek Basketbol İl 3.sü   İl Satranç Turnuvası 3.sü   Tenis Küçük Kızlar İl 1.si   Küçük Kızlar Yüksek Atlama İl 1.si   Yıldız Kızlar Artistik Jimnastik Türkiye 9.su   Tenis Tek Bayan Türkiye 2.si   Küçük Kızlar Yüksek Atlama Türkiye 2.si