4. Sınıf Öğrencileri Ünite Gezisi’nde

Özel Fethiye Eğitim Kurumları 4. Sınıf öğrencileri ünite gezisi yaparak yerinde öğrenmeye devam ettiler.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları 4. Sınıf öğrencileri 27/05/2019 Pazartesi Meteoroloji Müdürlüğüne ve Fethiye Kalesine öğretmenleri rehberliğinde gezi düzenlediler. Öğrencilerin ilk olarak Fethiye Meteoroloji Müdürlüğüne gittiler. Kurum Müdürü Sayın Gökçen Başaran tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra Meteoroloji Uzmanı Sayın Aykut Yılmaz’ın meteoroloji nedir, ne iş yapar buna bağlı olarak basınç ölçme, nem ölçme, sıcaklık ölçme ve helyoğraf hakkında bilgilendirmesini ilgiyle dinlediler. Yapılan bilgilendirmelerin ardından bahçede sıcaklık siperinin görevini, helyoğraf, plüviograf, termograf, anemograf, buharlaşma havuzu gözlemleyip hava durumunun nasıl öğrenildiğini yerinde görmüş oldular.

Meteoroloji Müdürlüğünün ardından öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte Fethiye Kalesine çıkarak Fethiye’yi kuşbakışı gözlemlediler. Burada da daha önce derste işledikleri konuların pekiştirmesini yaparak öğrenmelerini kalıcı hale getirmiş oldular.

Keyifli ve bilgi dolu bir gezi geçiren öğrenciler çalışmalarında ki öğrenmelerini de tamamlamış oldular.