Özel Fethiye Öğrencileri Muğla’da

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Öğrencileri “Organik Bahçem” projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezini ziyaret ettiler.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencileri okul bahçesinde oluşturdukları “Organik Bahçem” bölümüne bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi ve Yerel Tohum Derneği ile iş birliği yaparak ekim ayında dikim yaptılar. Uzman kişilerden yaparak yerinde öğrenen öğrenciler daha sonra öğretmenleri rehberliğinde çalışmalarına dönem boyunca devam ettiler. Organik Bahçe çalışmalarını yürüten öğrenciler öğretmenleri rehberliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette öğrenciler, daha önce dikilen ürünlerin tohumunu, yeni yetiştirdikleri salatalık ve marulları ziyaret ettikleri merkeze götürdüler. Yerel Tohum Merkezini, laboratuvarları ve tohumların çoğaltıldığı uygulama bahçesini gezerken yerel tohum ve önemi hakkında yetkililerden de bilgi aldılar ve çalışmaları da yerinde görmüş oldular. Öğrenciler daha sonra merkezdeki sorumlularla dikim yaparak ve Muğla yerel basını ile de röportaj yaptılar.

Geziye rehberlik eden Fen Bilimleri zümre öğretmenleri de konu ile ilgili olarak amaçlarının öğrencileri küçük yaşta doğayla buluşturmak, çevre bilinci oluşturmak, sorumluluk almayı ve ürün oluşturmalarını desteklemek, öğrenmeyi sınıflardan doğaya taşımak olduğunu belirttiler.

Küçük Kızlar Yüksek Atlama 1.si   Yıldız Kızlar Artistik Jimnastik Takım 1.si   Türkiye Yıldız Kızlar Tenis 9.su   Küçük Kızlar Atlama Türkiye 3.sü   Erkek Basketbol İl 3.sü   İl Satranç Turnuvası 3.sü   Tenis Küçük Kızlar İl 1.si   Küçük Kızlar Yüksek Atlama İl 1.si   Yıldız Kızlar Artistik Jimnastik Türkiye 9.su   Tenis Tek Bayan Türkiye 2.si   Küçük Kızlar Yüksek Atlama Türkiye 2.si