Özel Fethiye’de Masal Anlatma Etkinliği

“Gökten üç elma düştü; biri bana, biri dinleyenlere, diğeri de bütün iyi insanlara...”

Masalların büyülü dünyasını yaşatmak adına Gazi Üniversitesi Halk Bilimi Uzmanı Masal Anlatıcısı Sayın Berfin Sıla Kepez bugün misafirimiz oldu. Özel Fethiye Eğitim Kurumları da eski Türk masallarının elinden tutarak öğrencilere farklı lezzetler tattırmak adına “Masal Anlatma Etkinliği” gerçekleştirdi.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları etkinliği düzenlerken öğrencilerin masallarla kendilerini mekandan, zamandan soyutlayarak başka bir dünyanın kapılarını aralamalarını; teknolojiden uzaklaşarak derin bir nefes almalarını ve kendi içsel yolculuklarını keşfetmelerini ayrıca masal şarkıları ile kültürel değerlerini öğretmeyi amaçlamıştır. Bu amaçla 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde okul salonunda dört seans olarak masal anlatma etkinliğini gerçekleştirildi. Masal Anlatıcısı Sayın Berfin Sıla Kepez 02/05/2019 Perşembe günü okulumuz Anasınıfı, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine 2 seansta “Nardaniye Hanım ve Kırk Haramiler” masalını anlattı. 03/05/2019 Cuma günü Fethiye’de faaliyet gösteren kreş ve anaokullarına 2 seansta “Tulpar” masalını anlattılar. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan ve dikkatle dinlenen masal drama ve def sesiyle öğrencilerin ve öğretmenlerin toplu danslarıyla son buldu. Türk masal motiflerinin de bolca kullanıldığı etkinlik, kırmızı başlıklı kızlarımızın sepetlerdeki elma ikramlarıyla süslendi.

“Gökten üç elma düştü; Biri bana, biri dinleyenlere, diğeri de bütün iyi insanlara…”