Özel Fethiye’de Söyleşi

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencilerinin meslekleri tanıması ve ilerleyen yaşamlarında kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri amacıyla yürüttükleri“Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” projesiyle meslek tanıtımları devam etti.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları rehberlik servisi tarafından “Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” projesinde, öğrencilerimizin konuğu Tiyatro ve Sinema Sanatçısı, Yazar, Çevirmen ve Öğretim Görevlisi Kosta KORTIDIS ve Tiyatro Sanatçısı Berrin AKDENİZ oldu. 27/03/2019Cumartesi günü Özel Fethiye Eğitim Kurumları konferans salonunda düzenlenen söyleşide Kosta KORTIDIS ve Berrin AKDENİZ tiyatro ve sinemayı anlattılar.

27 Mart Dünya Tiyatro günü olması nedeniyle de söyleşi ayrı bir önem kazanmış oldu.Önce kendilerini tanıtarak başlayan Kosta KORTIDIS ve Berrin AKDENİZ sanat yaşamları, oynadıkları oyunlar, televizyon dizileri, sinemalar ve tiyatro hakkında bilgiler aktardı. Meslekte buralara kadar nasıl geldiklerini, şuan neler yaptıklarını, gelecekte öğrencilerin de istedikleri takdirde sanatçı olabileceklerini örneklerle anlattılar. Kosta KORTIDIS söyleşi sırasında daha önce oynadığı oyunlardan birinin bir bölümünü oynayarak öğrencileri kendine hayran bıraktı.Öğrencilerin yönelttiği soruları da cevaplayan Kosta KORTIDIS ve Berrin AKDENİZ bu kadar güzel ve özel günde bu söyleşinin planlanmasında dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Söyleşi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ayser Yılmaz “Biz bir okulun sadece akademik bilgileri yükleyen bir yer olmaması gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımızı her yönden farklılıkla büyütmek istiyoruz. Bu nedenle anasınıfımızdan itibaren tüm sınıflarımızda ara ara meslekleri tanımalarını sağlıyoruz.Bunun için değişik çalışmalarımız, anketlerimiz, oluyor ve meslek mensuplarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bu nedenle de “Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” projesi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Bugünde Tiyatro Sanatçılarımız Kosta KORTIDIS ve Berrin AKDENİZ’i misafir ettik. Aynı zaman da Dünya Tiyatro Günü olması da ayrı güzellik kattı söyleşimize. Sanatçılar ile güzel söyleşi gerçekleştiren öğrencilerimiz, merak ettikleri her şeyi kendilerine soru sorarak öğrendiler. Tiyatro, sinema, sahne, dekor vb. konularda sohbet havasında geçen söyleşi de davetimizi geri çevirmeyerek bizleri onurlandıran Sayın Kosta KORTIDIS ve Berrin AKDENİZ de şahsım ve okulum adına teşekkür ederim. ”dedi.