ÖĞRENCİLERİMİZ TALES MATEMATİK YARIŞMASINA KATILDI.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından düzenlenen 4.Ulusal Matematik Yarışmasına katıldılar.

Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından 2 aşamada gerçekleştirilmesi planlanan 4.Ulusal Matematik Yarışmasının 1. Aşaması 08 Mart 2019 Cuma Günü okul salonunda yapılan sınavla gerçekleşti. “Doğanın dili, tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesi ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından gerçekleştirilen 4.Ulusal Matematik Yarışmasına Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 4,5,6,7, ve 8. sınıf öğrencileri de katıldı.

54 öğrencinin katıldığı yarışmada değerlendirme sonucuna göre 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde Aydın’da yapılacak “Tales Matematik Bilgi Yarışmasına”dereceye giren öğrencilerin davet edileceği bildirildi.