Özel Öğrencileri “The Oxford Big Read” Yarışmasında Ege ve Akdeniz Bölgeleri Finalisti

Birçok dil öğrencisi, öğrendiği dili özgüven çerçevesinde kullanamaz. Çünkü öğrendiği dili etkin bir şekilde kullanmak için yeterli zaman harcamaz. Oysa öğrenilen dilde okuma, o dili etkili biçimde kullanmanın en kolay, en açık ve en eğlenceli yoludur.

Araştırmalar çok açık bir şekilde gösteriyor ki hedef dilde okumak;

• Kelime dağarcığını
  • Dinleme becerisini
  • Yazma becerisini
  • Grameri
  • Akıcı konuşma becerisini
  • Motivasyonu geliştirmektedir.

Oxford University Press Türkiye öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanabilmeleri ve İngilizce seviyelerini daha iyi bir düzeye getirebilmeleri için “The Oxford Big Read” (Geniş Kapsamlı Okuma) adı altında bir okuma yarışmasını yedi yıldır düzenliyor. Okumanın öneminin çok farkında olan ve yıllardır bu tecrübeyle öğrencilerini yetiştiren, yabancı dilde kendini fazlasıyla ispatlamış bir okul olarak biz de yedi senedir bu yarışmaya katılıp çeşitli dereceler elde ettik.

Bu kampanya süresince öğrencilerimiz, kendi düzeylerinde yine kendi seçtikleri kitaplarla okumayı eğlenceye dönüştürdüler ve sonunda farklı kategorilerde hazırladıkları projelerle yarışmaya girdiler.

Her bir kategori İngilizce ReadingWriting ve Vocabulary becerisiyle birlikte hayal gücü ve yaratıcı düşünme becerisi de gerektirmektedir.

Bu yıl düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ve kategorileri;

1/A Ela Deniz Göçer   (A love of Reading Poster)

2/B  Ata Targıt             ( A love of Reading Poster)

6/A  Kenan Hekimci    (Book Jacket)

8/A  Oktay Mutaf        (Movie Poster)

8/B  Beyza Dikmen     (Movie Poster)

Kategorilerinde yüzlerce öğrenci arasından ilk on öğrenci arasına girerek Ege ve Akdeniz Bölge finalisti olmuşlardır. Projelerini özenle ve itinayla yapan öğrencilerimize, bu süreçte öğrencilerimize her türlü destek olan velilerimize ve öğrencilerimizi projeye hazırlayan ve fedakârlıklarını esirgemeyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.