Özel Fethiye Eğitim Kurumları 1995-1996 ders yılında eğitim öğretime başlamış, Fethiye’nin ilk ve yerel okuludur.  İlk yıllar kiralık bir binada hizmet veren kurumumuz, 1998-1999 öğretim yılında Karagedik Mah. 1429 Sok. No:51 adresinde bulunan kendi binasına taşınmıştır.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Kurumumuzda 21 derslik, 2 adet Fen laboratuvarı, Bilgisayar laboratuvarı, Müzik ve Resim derslikleri, Drama ve Cimnastik salonu, Rehberlik odası, Sağlık odası, Anasınıfı oyun bahçesi, yemekhane, kantin ve, spor sahaları ve oyun alanları bulunmaktadır. Ana sınıfından itibaren yabancı dil eğitimi, 4. sınıftan itibaren de ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir.

Kurumumuzda eğitim öğretim, sabah 9:00 da başlar ve 16:10 da biter. Günlük 8 saat ders ve okul sonrası etüt yapılmaktadır. Ayrıca sosyal kulüplerimiz, hafta sonu etkinliklerimiz ve yaz okulu uygulamalarımız vardır. Sosyal etkinlik ve kulüp çalışmalarımızda; satranç, halk oyunları, müzik ve enstrüman öğretimi, karikatür, seramik, tiyatro, İngilizce drama, Türkçe drama çalışmaları, bireysel ve takım çalışmaları olmak üzere çeşitli alanlarda sportif faaliyetlerimiz yapılmaktadır.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, Cumhuriyet ve demokrasiye sadık, gelişim ve değişime açık, ilim ve feni rehber edinen, akılcı, modern ve çağdaş nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş bir okuldur.