İLÇE

PROJE ADI

"ORGANİK BAHÇEM" PROJESİ

PROJENİN AMACI

"Organik Bahçem" projesinin amacı,  gelecek nesillerin ekolojik tarımla tanışmasını ve kimyasalların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerini öğrenmelerini sağlamaktır.

PROJENİN KISA ÖZETİ

Son yıllarda gerek tarımsal ilaçların, gerekse gübrelerin bilinçsizce kullanımı bitkisel üretimde artışın yanında kalitesiz ve insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Toprağın derinlerine sızan fosfor ve nitrat tatlı su kaynaklarına ulaşmakta bu da insan, evcil hayvan ve yaban hayatı açısından ciddi problemlere yol açmaktadır. Ayrıca kimyasal tarım ilaçları toprakta birikmekte, bitki sağlığını olumsuz yönde etkileyerek ekolojik dengeyi bozmaktadır.

Bu olumsuz koşullar karşısında gelir düzeyi yüksek olan ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede bilinçlenerek örgütlenen üretici ve tüketiciler, doğayı tahrip etmeyen yöntemlerle insanlarda zehirli etki yapmayan tarımsal ürünleri üretmeyi ve tüketmeyi tercih etmişler. Bu amaçla yeni bir üretim tarzı olarak Ekolojik veya Organik Tarım ortaya çıkmıştır.

Bu çerçevede 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Özel Fethiye Eğitim Kurumları'nda hem öğrencilerimizi toprakla tanıştırmak hem de onlara ekolojik tarımın önemini ve nasıl yapıldığını öğretmek amacıyla "Organik Bahçem" projesinin hayata geçirilmesi öngörülmektedir. Proje kapsamında okulumuzda tüm sınıflarımızın katılacağı yıl boyunca sürecek bir proje planlanmaktadır. Proje için gerekli hazırlıklar yapılmış, okul bahçesinin bir kısmı "Organik Bahçem" adıyla ayrılmış ve ekime hazır hale getirilmiştir.

TANITIMDA KULLANILACAK MATERYALLER

- Proje İle İlgili Hazırlanan Afişler