İLÇE

• Zeynep GÜNGÖR BİLEN

ÇALIŞMADA GÖREV ALAN ÖĞRENCİLER

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu Öğrencileri

(4,5,6 ve 7. Sınıf Öğrencileri)

PROJE ADI

"DOSTUM CARETTA" PROJESİ

PROJENİN AMACI

“Dostum Caretta” projemizin amacı okulumuzun bulunduğu coğrafyada yaşayan ve nesli tehlike altında olan Caretta Caretta deniz kaplumbağaları ile ilgili farkındalık yaratmaktır.
PROJENİN KISA ÖZETİ

Okulumuzda 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren yürütülen “Dostum Caretta” projesinin temeli, Dalyan İztuzu Plajı'nda bulunan DEKAMER'e (Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) yapılan 4, 5. ve 6. sınıflarımızın katılacağı bir okul gezisinin bütün bir eğitim ve öğretim yılı boyunca sürecek bir projeye dönüştürülmesi fikrine dayanmaktaydı. Bu bağlamda yıl boyunca tüm sınıflarımızın katıldığı ve tüm öğretmenlerimizin ortaklaşa çalışıp ortaya birbirinden güzel ürünler koyduğu bir proje planlandı. Bu proje içinde yer alan öğrencilerimizin, sınıfta ders öğrenmenin ötesine geçerek yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını arttıracak yeni alışkanlıklar kazanmaları hedeflendi. “Dostum Caretta” projesi boyunca öğrencilerimizin öğretmenlerinin destekleriyle ortaya çıkardıkları çalışmalar yıl boyunca çeşitli dönemlerde sergilendi. Projenin bu yıl da okulumuzda uygulanmasıyla ortaya çıkan ürünlerin sergilenmesi ve dağıtımı ile okulumuzun bulunduğu coğrafyada yaşayan ve nesli tehlike altında olan Caretta Caretta deniz kaplumbağaları ile ilgili farkındalık yaratılması amaçlanmakta ve okulumuzun il ve ilçe bazında tanıtımına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

UYGULAMAYI TANITMAYA YÖNELİK KULLANILAN MATERYALLER

- Proje İle İlgili Hazırlanan Afişler

- DEKAMER den temin edilen bilgilendirme videosu