Özel Fethiye Kapadokya’da

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından organize edilen Kapadokya okul gezisi çok renkli geçti.

09-11 Haziran 2017 tarihlerinde Kapadokya’ya düzenlenen geziye 3 öğretmen ile okulumuz 6 ve 7.sınıf öğrencileri katıldı. Birlik ve beraberliğin neşeli saatlere dönüştüğü bu gezide öğrencilerimiz Kapadokya ve çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek moral depoladılar.

09-11 Haziran 2017 tarihlerinde yapılan gezi birinci günüde Konya ili gezildi. Burada öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte Mevlana Müzesini ve Panoramik Peribacalarını gezdi. Buralar hakkında öğretmenlerinden detaylı bilgiler aldılar. Gezinin ikinci günü Devrent Hayal Vadisi, Zelve Açık Hava Müzesi, Paşa Bağları, Avanos, Kızılırmak Nehri etrafında yürüyüş, Çanak Çömlek Atölyesi Ziyareti, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Onyx Taşı Atölyesi, Peribacaları ve Ürgüp’ün simgesi Üç Güzeller ziyaret edildi. Öğrenciler buralar hakkında öğretmenlerinden ve bölgede bulunan rehberlerden bilgiler edindiler. Gezinin üçüncü Derinkuyu Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi ve Vadi içinde Melendiz Çayı gezildi. Daha sonra dönüşe geçildi.

Gezi boyunca bolca fotoğraf çeken öğrencilerimiz çok eğlenceli, güzel ve unutulmaz anlar yaşadılar. Gezi boyunca da gezdikleri yerlerin hem sosyal ve kültürel yapısı hem de coğrafi özellikleri hakkında öğretmenleri tarafından bilgilendirilerek öğrendikleri konuları pekiştirme fırsatını da yakaladılar. Eğlenceli ve güzel bir gezi ile yaz tatiline başladılar.