Özel Fethiye Öğrencileri Müze Gezisinde

Fethiye Müzesinde FETAV ve Liverpool Üniversitesi ortaklığında yapılan “Taşlara Kazınmış” adlı projeyi Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri yerinde gördü.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri “Taşlara Kazınmış” adlı projeyi yerinde görmek için Fethiye müzesine bir gezi düzenledi. Projenin Bilim Uzmanı Gülşen Yeğen proje ile ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra öğrencilerle malzeme dedektifi, masal yazalım, bulmaca ve kelime avı etkinliklerini gerçekleştirerek onların farklı bilgiler edinmesi sağladı. Drama etkinlikleri uygulayarak müzeyi gezen öğrenciler hem yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşadılar, hem de çok eğlendiler. Yapılan aktivite ile öğrenciler farklı bir müze gezisini yaşamış oldular.

Projenin Bilim Uzmanı ve Drama Eğitmeni Gülşen Yeğen ’in anlattığı iki mitolojik hikaye ile gezi tamamlandı.