Özel Fethiye Öğrencilerinin TALES Matematik Yarışması Başarısı

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri Aydın TALES Matematik Müzesi tarafından düzenlenen 2.Ulusal Matematik Yarışmasında başarılı sonuçlar elde ettiler.

Aydın TALES Matematik Müzesi tarafından gerçekleştirilen 2.Ulusal Matematik Yarışmasının 1. Aşamasındaki sınavdan 3 öğrenci %3 lük dilimin içine girerek 2 aşamaya katılmaya hak kazandı.

20.05.2017 Cumartesi günü TALES Matematik Müzesinde 2.Ulusal Matematik Yarışmasının 2.aşaması gerçekleştirildi. 6.sınıflardan 123 kişinin katıldığı 2. Aşama sınavında 6.sınıf öğrencilerinden Kenan Hekimci Türkiye 10.su, 7.sınıflardan 113 kişinin katıldığı 2.Aşama sınavında 7.sınıf öğrencilerinden Ulaş Tunca 34.üncü, Mehmet Başyurt 51.inci olmuştur. Öğrenciler iki aşamada gerçekleştirilen ve toplamda 6.sınıflarda 2450 ve 7.sınıflarda 2500 öğrencinin katıldığı sınavda elde ettikleri başarılı sonuçlar ile öğretmenlerini ve ailelerini gururlandırmışlardır.

TALES Sınavlarında başarılı sonuçlar alan Özel Fethiyeli öğrencileri kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.