Özel Fethiye’de Cambridge Esol Sınavı Sertifika Töreni ve Veli Semineri

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu yabancı dil öğretiminde zeka gelişimleri, gelecekte üniversite ve meslek hayatlarında ne kadar faydalı olacağının farkındalığıyla yabancı dil çalışmalarını sadece sınıf çalışmalarıyla kısıtlamayıp müzikaller, farklı tiyatro oyunları, İngiltere yaz okulları, Cambridge Esol sınavları, veli seminerleri gibi bir çok etkinlikle destekleyerek başarılarına yenilerini ekliyor.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu yabancı dil zümresi Cambridge Esol sınavları sertifika töreni ve veli seminerini 25 Mayıs 2017 Perşembe günü okul salonunda gerçekleştirdi. Program öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanabilmeleri ve İngilizce seviyelerini daha iyi bir düzeye getirebilmeleri için “The Oxford Big Read” adlı okuma yarışmasında kendi seçtikleri kitaplarla farklı projeler hazırlayan ve dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasıyla başladı. “The Oxford Big Read” adlı okuma yarışmasında ödülü 1.sınıf öğrencilerinden Ela Deniz Göçer, 2. sınıf öğrencilerinden Ata Targıt, 6.sınıf öğrencilerinden Kenan Hekimci, 8.sınıf öğrencilerinden Beyza Dikmen Ve Oktay Mutaf almışlardır.

Program daha sonra Yabancı diller zümre başkanı Sayın Elvan Göçer’in Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu’nun yabancı dil eğitimi ve çalışmaları hakkında detaylı bilgiler vermesiyle devam etti. Cambridge Esol Sınavı’nın starters, movers, flyers, ket ve pet bölümlerinde başarılı olan öğrencilere sertifikalarının verildiği programda daha sonra Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Sinem Atamsoy Koşar tarafından “Yabancı Dil Öğretimine Velinin Desteği” konulu bir seminer verildi. Seminerde çağımız çocuklarının evde anne ve babaları tarafından nasıl destekleneceği, zamanında yapılan doğru çalışmaların ve edinilen okuma alışkanlığının ileride girilecek uzmanlık sınavlarına (TOFEL, IELTS) kadar, çocuğun eğitim hayatında ne kadar etkili olduğu anlatıldı.