Özel Fethiye Öğrencileri Gezerek, Öğreniyor

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 4. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi “Hep Birlikte” teması kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin işleyişlerini yerinde görmek amacıyla Kızılay ve Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Koruma ve Yardımlaşma Derneklerine gezi düzenledi.

Öğrencilerin ilk durakları Kızılay oldu. Burada Kızılay’ın kuruluşunu öğrenip, çalışmalarıyla ilgili bilgilendiler. Daha sonra dönem başından bu yana harçlıklarından ayırarak Kızılay kumbarasına attıkları paraları görevlilere verdiler. Kızılay’a bağışta bulunmanın gururunu yaşadılar. Öğrenciler son olarak Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Ailelerini Koruma ve Yardımlaşma Derneğine geçtiler. Öğrenciler, derneğin işleyişi hakkında ve topluma olan katkıları ile ilgili bilgiler aldıktan sonra şehit ailelerine ve onların çocuklarına duygularını anlatan mektuplarını verdiler, harçlıklarından biriktirdikleri miktar para ile bağışta bulundular. Yapılan yardımlardan dolayı yetkililer çok duygulandılar ve teşekkür ettiler.

4. sınıf öğrencileri sivil toplum örgütlerine yaptıkları gezi ile ders konularını yerinde görerek öğrendiklerini pekiştirme şansısın sahip oldular.