Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında Veli Eğitim Seminerleri

Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında da Rehberlik Servisi tarafından organize edilen, İlkokul/Ortaokul öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme ve eğitim seminerleri yıl boyunca devam etmektedir. Her yeni ders yılı başında öğrenci velilerine yönelik farklı konularda seminerlerin düzenlendiğini  söyleyen okulun Rehber Öğretmeni Müjde Yorulmaz; II.dönem çalışmalarının planlandığı gibi devam ettiğini ve mayıs ayı içerisinde de öğrenci ve velilerin ihtiyaç duydukları konular ile ilgili çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Okulöncesi ve İlkokul öğrenci velilerine ikinci dönem çalışmaları olarak planlanan “Çocukluk Dönemi Korkuları ve Duyguların İfade Edilmesi” ve “Meraklı Sorular, Doğru Cevaplar” konulu eğitim seminerleri 30 Mart Perşembe ve 4 Nisan Salı günlerinde yapıldı.

Çocuklarda gelişim dönemi özelliklerine uygun olarak Korku ve Merak konusunda ailelerin nasıl davranış sergilemeleri gerektiği ve çocukları nasıl desteklemeleri gerektiğini detaylı bir şekilde anlatan  Rehber Öğretmen Müjde Yorulmaz: “Ailelerin çocuklarını çok iyi tanımaları ve buna bağlı olarak iletişim dili oluşturmaları gerekmektedir. Çocukların ailelerinden en büyük beklentileri, dinlenmek ve anlaşılmaktır. Burada ailelerimiz empatiyi, sabrı ve hoşgörüyü daima ön planda tutmalıdır. Çünkü, çocuklardaki Korku ve Merak kavramları aileler tarafından iyi anlaşılmazsa belirsizlik, soru işaretleri, korku, endişe beraberinde gelecektir. Bu nedenle bizler gerçekleştirdiğimiz bu tarz bilgilendirme seminerlerinde pratik yaşantıda ailelerin bunlarla nasıl mücadele etmeleri gerektiği, nasıl bir yaklaşım tarzı belirlemeleri gerektiğinin bilgisini vermekteyiz.” şeklinde konuştu. Velilerin sorularını yanıtlayan Müjde Yorulmaz, hazırlanan Veli bültenlerinin dağıtılması ile seminerlerini sonlandırdı.