Özel Fethiye’de 22 Mart Dünya Su Günü Kutlandı

Su, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1992 yılında Rio de Janerio'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı her yıl 22 Mart gününün “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

22 Mart 1993 tarihinden bu yana ve her yıl farklı temalarla kutlanmakta olan Dünya Su Günü Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu’nda coşkulu bir şekilde kutlandı. 3.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı program, öğrencilerimizin günün anlamı ile ilgili konuşmaları yapmasından sonra “Su” ilgili şiirlerin okunmasıyla devam etti. 3. Sınıf öğrencilerimiz suyun önemini, canlılar için yararı ve sağlık açısından da önemini anlatan konuşmalar, özlü sözler ve çalışmalar tüm öğrenciler tarafından beğenildi. Program su ile ilgili şarkılar söylenmesiyle sona erdi.