Özel Fethiye’de Çanakkale Zaferinin 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda

Gördüğün bu tümsek, Anadolu’nda

İstiklal uğrunda, namus yolunda

Can veren Mehmet’in yattığı yerdir.

Çanakkale Zaferinin 102. Yılı Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen programla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Mesut ATLI’nın yapmasıyla devam etti. Şanlı zaferin öyküsünü 7. sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Destanımız Çanakkale” adlı tiyatro gösterisi ile anlatıldı.

7.sınıf öğrencilerinin hazırladığı tiyatroda “Binlerce ananın yavrusu ardından gözyaşı dökerek, binlerce yavrunun yetim kalmasıyla elde edilen vatan toprağının bir karışının bile kolay kazanılmadığı ve şehidinin kanı elinin kınası olan kahraman Türk kadınının elinde silah cephede vatan için, bayrak için mücadelesi” anlatıldı. 7.sınıf öğrencilerinin izleyenlere duygulu anlar yaşattığı program, 5. ve 6.sınıflar öğrencilerimizin oluşturduğu koro ile eşlik etti.

Duygulu anların yaşandığı ve bu vatanın kolay kazanılmadığının vurgulandığı tiyatroda 5. ve 6.sınıf öğrencilerin Çanakkale türküleriyle son buldu.