Konuşan Kitaplar Projemiz

Özel Fethiye İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleriyle sosyal sorumluluk projelerinden birini daha gerçekleştirdi.

Özel Fethiye İlköğretim Okulu öğrencileri Yunus Nadi İlkokulu’nda okuyan görme engelli iki arkadaşları için hikayeler seslendirdiler. Okulumuz velisi Hatice DUMAN’IN vesilesiyle “Konuşan Kitaplar” projesini gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenlerimiz çocukların yaş gruplarına uygun hikayeleri seslendirdiler. Seslendirmeler sırasında büyük heyecan yaşayan öğrencilerimiz aynı zamanda yardımlaşmanın önemi de vurgulayarak hayatta hiçbir şeyin engel olmadığını göstermiş oldular.

Bilgisayar Öğretmenimiz Uğur Duman tarafından düzenlenip derlenen seslendirmeler 19.01.2016 Perşembe günü Okul Müdürümüz Sayın Ayser YILMAZ ve üç öğrenci ile birlikte Yunus Nadi İlkokuluna yapılan ziyaretle teslim edildi. Konu ile ilgili olarak Okul Müdürümüz Sayın Ayser YILMAZ “Öncelikle bizim böyle bir projede yer almamıza vesile olan velimiz Sayın Hatice DUMAN’A teşekkür ediyorum. Bizler bu “Konuşan Kitaplar Projesine” büyük heyecan ve mutluluk ile başladık. 2. Sınıflarımızdan itibaren tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz böyle güzel bir çalışmaya gönüllü oldular. Sınıf öğretmenlerimiz tarafından belirlenen hikayeler öğrenci ve öğretmenlerimize dağıtıldı. Öğrencilerimiz ailelerinin yardımıyla seslendirmeleri tamamladılar. Tüm seslendirmeleri Bilgisayar Öğretmenimiz Sayın Uğur DUMAN birleştirerek kullanıma hazır hale getirdi. Bizler bu çalışmayı yaparken bu iki öğrencimize ışık olabilmek, hayallerini biraz daha genişletmek ve eğitimlerine katkı sağlamak istedik. Umarım onlarda bu seslendirmeleri büyük bir heyecanla dinlerler. Onları bu eğitimleri için verdikleri emeklerinden dolayı kutluyor, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir ömür diliyorum. Ayrıca bu öğrencileri eğitimini katkı sağlayan öğretmenlerine ve kolaylıklar gösteren okul idaresine çok teşekkür ederim.” dedi.

Özel Fethiye İlköğretim Okulu ailesi olarak, Yunus Nadi İlkokulundaki bu iki öğrencimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir ömür diliyoruz.