4.Sınıflar Meteoroloji’de

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 4. Sınıf öğrencilerimiz etkin ve daha kalıcı bir öğrenme sağlamak amacıyla Fethiye Meteoroloji Müdürlüğüne ünite gezisi düzenlediler.

4.sınıf öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri ile birlikte 16.12.2016 Cuma günü “Yaşadığımız Yer” ünitesi ile ilgili olarak Fethiye Meteoroloji Müdürlüğüne ünite gezi düzenlediler. Gezinin amacı meteorolojinin yaşamımızda ki yerini ve çalışma alanını, öğrencilerimize yerinde göstermekti. Meteoroloji müdürlüğü yetkilisi Sayın Aykut YILMAZ öğrencilerimize meteoroloji ile ilgili genel bilgiler verip çalışma alanları hakkında detaylı açıklamalar yaptı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Meteoroloji müdürlüğü yetkilisi Sayın Aykut YILMAZ daha sonra öğrencileri ölçümlerin yapıldığı alana götürdü. Ölçümlerin yapıldığı alanda bir yıllık yağış miktarının nasıl ölçüldüğünü, sıcaklık ortalamasının nasıl alındığını, rüzgarın esiş yönünün nasıl tespit edildiğini uygulamalı olarak öğrencilere anlattı. Daha sonra sıcaklığın ve havanın içindeki nemin nasıl ölçüldüğünü bu ölçümleri yaparken hangi aletlerin kullanıldığı hakkında bilgiler verildi. Meteoroloji müdürlüğü yetkilisi Sayın Aykut YILMAZ yapılan ölçümler sonucunda elde edilen bilgilerin tümünün Ankara’da toplandığını ve verilerin tüm Türkiye de internetten, televizyon ve radyolardan hava durumu raporları ile halka duyurulduğunu belirtti.

4. sınıf öğrencilerimiz bu gezi ile bölgemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler edinmiş olup, gezerek öğrenmelerini kalıcı hale getirmiş oldular. Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu olarak Fethiye Meteoroloji Müdürlüğüne de yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.