Özel Fethiye’de Yerli Malı Haftası

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası ’nı coşkulu bir şekilde kutladılar.

12–18 Aralık tarihlerinin okullarda “Tutum, Yatırım ve Türk Malları” haftası olarak kutlandığı haftada yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını sağlamak, tutumlu olma, yatırım yapma ve yerli malı kullanmanın önemi okulumuzda yapılan etkinliklerde vurgulandı. Öğrenciler evlerinden getirdikleri yerli yiyecek ve içecekler eşliğinde şiir ve kompozisyonlar okuyarak “Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası’nı” sınıflarında coşkuyla kutladılar.

Konu ile ilgili olarak Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ bütün sınıfları tek tek dolaşarak haftanın önemi ile ilgili şu mesajı verdi:”Tutumlu olmak ve yatırım yapma alışkanlığı çocuk yaşta kazanıldığı zaman ileri dönemde de aynen devam edilir. Örneğin gereksiz yere yanan lambaların kapatılması, boşa akan musluğun kapatılması gibi alışkanlıklar çocuk yaşta edinildiğinde kalıcı olur. Tutumlu olmak aynı zamanda kendi kaynaklarımızı korumak, kendi ülkemizde fabrikalar açmak, ihtiyacımız olan her şeyi yine kendi kaynaklarımızdan karşılayacak konumda olmak demektir. Aynı zamanda katkıda bulunan velilerimize teşekkür ederiz.” diyerek ülkemizi kalkındırmanın çok önemli olduğunu belirtti.