TEOG Semineri

Okulumuz 8.sınıf öğrenci velilerine TEOG sınavlarına hakkında bilgilendirme semineri Rehberlik servisimizce gerçekleştirildi.

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 8.sınıf öğrenci velilerine yapılan bilgilendirme seminerinde TEOG sınav sistemi, sınava hazırlanma, zaman yönetimi ve sınavlarda puanların oluşumu gibi konular hakkında detaylı bilgiler verildi. Seminerde ayrıca yaklaşan I. Merkezi Ortak Sınav(TEOG) öncesinde ebeveynlerin sağlıklı ve doğru iletişim kurarak çocuklarına yardımcı olmalarını stres, heyecan gibi unsurların başarıya giden yolda engeller oluşturmamaları için neler yapılması gerektiğinin üzerinde durdu.

Okulumuz Rehber Öğretmeni Müjde YORULMAZ sınav sistemi dışında ayrıca “Sistemler ne kadar değişirse değişsin değişmeden kalan tek ve en önemli unsurun öğrencilerin verimli, etkin, doğru teşhislerle ve zaman yönetimini en iyi şekilde kullanarak sınavlara hazırlanmaları gerektiğidir.” şeklinde açıklama yaptı.

Velilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Rehber Öğretmen Müjde Yorulmaz “Yaşamınızda hep doğru seçeneği bulmanız dileğinde” bulunarak semineri sonlandırdı.