Özel Fethiye Ata’sını Sevgi, Saygı ve Özlemle Andı

78 yıl önce bugün Türk ulusu olarak en büyüğümüzü kaybettik. Bugünün acılarımızı umuda dönüştüren yönü “Beden Atatürk’ü” kaybederken “Düşüncede Atatürk’e” kavuşmuş olmamızdır. Saat 9′u 5 geçe insan ve insanlık sevgisiyle dolu, vatan sevgisiyle dolu koca bir yürek durdu ama saatler durmadı. Dünya dönüyordu. Gerçek olan ölüme yas tutmak değil onu yaşamak ve yaşatmaktır.

Hayatın her alanında O’nun düşüncelerini kendine önder, rehber edinen, Atatürkçü düşünce ışığında ilerleyen Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu’nda Atatürk Haftası etkinlikleri saat 09.00’da Çelenk Sunma Programı ile başladı. Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ tarafından sunulan çelengin ardından öğrenci gruplarının çiçeklerini Atatürk büstüne sunmasından sonra program, 09.05’e 2 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasıyla tamamlandı. Bahçede yapılan törenin ardından Atatürk’ü Anma Programına okul salonunda devam edildi.

Atatürk’ü Anma Programına okul salonunda Türkçe öğretmenleri Sayın Özlem AKÇİN ve Sayın Şenay OTGÖZ’ün sunumu ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Selçuk ZEYBEK tarafından yapıldı. Anasınıfı öğrencilerinin Ata’ya saygı seremonisi Ata’mıza özlemimizin çocuksu yansımasıydı. Şiirlerin okunmasının ardından 7.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Sendendir Atatürk” adlı oratoryo ve 6.sınıflardan oluşan Atatürk şarkıları korosu tüm izleyicilerde duygu yoğunluğu oluşturdu. Müzik öğretmenimiz Abidin Topçu’nun çalıp İngilizce öğretmenimiz Bilge Özdemir’in seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılar izleyenlerde hayranlık bıraktı. Program 4.sınıf öğrencilerin “3 dilde Atatürk” sunumu ile son buldu.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu olarak Atamızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Ruhun şad olsun ATAM!...

10 Kasım 2016 - Saat 09:05 - Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız