Şimdi Okullu Olduk

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 2016-2017 ders yılı açılışını 05 Eylül 2016 Pazartesi günü okul bahçesinde “Okula Uyum Programı” ile gerçekleştirdi.

Okul bahçesinde saat 10.00’da başlayan tören tüm öğretmenler, ana sınıfı, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrenci ve velilerinin katılımıyla başladı. Türkçe Öğretmenleri Sayın Özlem AKÇİN ve Sayın Şenay OTGÖZ’ün sunumunu yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından ana sınıfı, 1.sınıf ve 5. Sınıf öğrencilerinin isimleri okunarak öğretmenlerine teslim edildi. Öğrenciler öğretmenlerine teslim edildikten sonra hep beraber kendileri için hazırlanan hoş geldiniz pastası kesildi. Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu Rehber Öğretmeni Sayın Müjde YORULMAZ’ın velilere verdiği “Okula İlk Adım” semineri ve tanışma-kaynaşma kokteyli ile program devam etti. Seminerde okula uyumu kolaylaştıracak davranışlarla ilgili ailelere önerilerde bulunuldu. Ayrıca öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin yararlarından bahsedildi. Çocuğun örnek davranışlarında ailenin tutumunun önemi belirtildikten sonra öğrenciler sınıflarında öğretmenleriyle tanışırken veliler de okul salonunda kendileri için hazırlanan ikramların beraberinde tüm öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet ettiler.

Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ; “İlk hafta, okula uyum sağlama sürecinde son derece önemlidir. Tıpkı yetişkinler için ilk izlenimin önemli olması gibi, öğrenciler için de bu dönem okul yaşamları açısından özel bir önem taşır. Süreç, bir tür tanıma ve tanışma dönemi olarak düşünülebilir. Hem uyum sağlamalarını hem onları tanımayı hem okulu tanıtmayı hem de okuma yazma çalışmalarına hazırlığı bir arada yürütmek gerekir. Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu olarak ana sınıfı, 1.sınıflar ve 5. Sınıfların bu süreci olabildiğince sorunsuz geçirebilmeleri için tüm hazırlık ve planlamalar en ufak ayrıntılar dahi göz önünde bulundurularak tamamlanmıştır. Ayrıca bu vesile ile de tüm eğitim camiasının 2016-2017 ders yılını başarılı ve mutlu geçirmesini temenni ederim.” diyerek güzel dilek ve temennileri ile konuşmasını bitirdi.

Özel Fethiye İlköğretim Okulunda ilk gün eğlenceli, sıcak, samimi bir hava içerisinde ana sınıfı, 1.sınıf ve 5.sınıf öğrencileri ile velilerin de yoğun katılımıyla geçmiştir.