Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavlarını Gerçekleştirdik

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu çağımız çocukları için yabancı dil öğreniminin zeka gelişimleri ve gelecekte üniversite ve meslek hayatlarında ne kadar faydalı olacağının farkında olarak bu işi çok önemsiyor ve dil çalışmalarını sadece sınıf çalışmalarıyla kısıtlamayıp müzikaller, farklı tiyatro oyunları, İngiltere yaz okulları, Cambridge ESOL sınavları vb. gibi bir çok etkinliklerle destekleyerek başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bir yabancı dilin ne derece iyi öğrenildiğinin anlaşılabilmesi için başvurulacak en güvenilir yöntem uluslararası geçerliliği olan sınavlarla öğrencilerin bilgilerinin sınanmasıdır. Bu bağlamda en yaygın olarak kullanılan sınavlar, Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) sınavlarıdır. Bu sınavlar ile birlikte Avrupa Dil Portfolyosu da (The European Language Portfolio), bireylerin dil öğrenme nitelik ve deneyimlerini Avrupa standartlarında yansıtıldığı gösteren bir araçtır.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin yabancı dil eğitiminin düzeyini belirlemek için uluslararası geçerliği olan bu sınavlara yönlendirmekte ve sertifika almalarını sağlamaktadır. Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 10 yıldır bu sınavlara katılmakta ve bu sene 4. defa sınav merkezi olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Cambridge ESOL sınavlarının birinci basamağı olan Starters sınavlarından başlayarak Movers, Flyers, Ket, Pet, Fce aşamalarına bu yıl toplam 74 öğrenci başvuru yapmıştır. 4. Sınıf öğrencilerinden, 8. Sınıf öğrencilerine kadar her sene Avrupa Portfolyosunun önemli bir aşaması olan Cambridge sınavlarında büyük başarı elde etmektedirler.

04 Haziran 2016 Cumartesi günü Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu’nda gerçekleşen Cambridge ESOL sınavlarında öğrenciler alışık oldukları bir ortamda da sınava girmenin mutluluğunu yaşadılar.