Bilim ve Matematik Şenliğimiz

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu’nda bilimin üretkenliği baharın renkleriyle buluştu. 31 Mayıs 2016 tarihinde Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen geleneksel Bilim Şenliği etkinliğinde öğrenciler deneysel ve özgün çalışmalarıyla beraber matematiksel çalışmalar ile ilgili etkinlikler yaptılar.

Her yıl farklı çalışmalarla bilimi destekleyen, çocuklara küçük yaştan itibaren bilimin önemini aşılayan Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri bu yılda değişik projelerle okullarını renklendirdi. Fen Bilimleri ve Matematik etkinlikleri ile beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerin projelerinin katılımıyla gerçekleşti. Fen Bilimleri ve Matematik etkinlikleri öğrenciler ve veliler tarafından da yoğun bir ilgi gördü.

Fen Bilimleri ve Matematik etkinlikleri kapsamında, öğrenciler bilim, teknoloji ve matematik alanındaki projelerini sergilerken bir taraftan da etkinliğe katılan misafirlere çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Yıl boyunca Fen Bilimleri ve Matematik derslerinde yapılan bu etkinliklerin bilime, matematiğe ve bilimsel çalışmalara ilgiyi ve merakı arttırdığı, öğrencileri araştırmaya ve düşünmeye yönelttiği gözlendi.