Obezite Semineri

Obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

Ülkemizde her yıl 22 Mayıs’ta Dünya Obezite günü etkinlikleri yapılmaktadır. Yapılan etkinlikler ile çocuklarımızı ve gençlerimizi de etkileyen bu hastalıkla etkin şekilde mücadele etmesini öğretmek ve toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırarak bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır. Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulun’da öğrencilerde farkındalık yaratma, fiziksel aktiviteler ve beslenme ile ilgili çalışmaları öğrencilere hatırlatma ve alışkanlık kazandırma adına 25 Mayıs 2016 Perşembe günü Diyetisyen Gözde SOYDEMİR YILMAZ tarafından “Obezite” konulu seminer gerçekleştirildi. Bu seminer de “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konularında detaylı açıklamalar ve örnekler sunuldu. Öğrencilere sık sık spor yapmaları, Fiziksel aktiviteleri yapmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.