Matematik Olimpiyatından Derece

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri başarılarına bir yenisi daha ekledi. Fethiye genelinde öğrencilerin matematik sevgisini, analitik düşünmeyi artırma amacıyla Fethiye Belediye Fen Lisesi tarafından 2 aşamada gerçekleştirilmesi planlanan Matematik Olimpiyatının birinci aşaması 8 Mayıs 2016 Pazar Günü Fethiye Belediye Fen Lisesi’nde yapılmıştır.

Fethiye Belediye Fen Lisesi tarafından birinci aşaması gerçekleştirilen Matematik Olimpiyat yarışmasına Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden Batuhan Uğurdan, Eylül Koçer, Esma Nur Aktaş, Ece Karasu ve Doğa Yılmaz katılmıştır. Matematik Olimpiyatının birinci aşamasında Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri tüm soruları cevaplamışlardır. Fethiye genelinde 170 öğrencinin katıldığı birinci aşama sınavında Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden Eylül Koçer ve Esma Nur Aktaş ilk 20 öğrenci arasına kalmıştır. İkinci aşama sınavı ise ilk 20’ye kalan öğrencilerle yapılacak 1 aylık Matematik Kampından sonra 12 Haziran 2016 Pazar günü yapılacaktır.

Matematik Olimpiyatı ile ilgili olarak Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ “Öğrencilerimiz zor bir 8. Sınıf çalışması ve sınavlarından sonra da Matematik Olimpiyatı gibi zor yarışmadan da derece yaparak bizleri gururlandırmışlardır. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, katkılarından dolayı öğretmenlerine ve desteklerinden dolayı da ailelerine teşekkür ederim. Ayrıca ikinci aşama sınavları öncesi katılacakları Matematik Kampı çalışmaları ve ikinci aşama sınavlarında başarılar diliyorum. Fethiye Belediye Fen Lisesi idareci ve öğretmenlerine yaptıkları bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu olarak 12 Haziran günü yapılacak olan ikinci aşama sınavları için öğrencilerimize başarılar dileriz.