Drama Hayatın Provasıdır

“Drama hayatın provasıdır” der drama ile ilgilenen kuramcılar, eğitimciler ve uygulamacılar. Gerçekten de çocuklar girdikleri rollerde hayatlarının provasını yaparlar. Tüm bu sebeplerle drama, yabancı dil öğretiminin olmazsa olmazlarındandır. Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu yabancı diller zümresi olarak drama yöntemini tüm sınıflarımızda kullanmaktayız. Her yıl drama konusunda yapılan yabancı dil seminerlerini de takip etmekteyiz. Derslerimizde kullanmanın ötesinde öğrencilerimize okul sonrasında drama kursu da veriyoruz.

Bu dönem kursumuz 11 Kasım 2016 tarihinde başlamaktadır. İngilizce drama kursunda ilk dönemde olduğu gibi her hafta farklı bir hikaye okunarak canlandırılacaktır. Drama yaparken amaç hikayelerde geçen hedef kelimelerin öğretilmesinin yanında öğrencilerin rol yaparak öz güvenlerinin arttırılmasını sağlamak, öğrendikleri dili konuşma ortamı sağlamak ve hayal güçlerini kullanarak çeşitli doğaçlamalar oluşturmaktır.

Çocuğunuzun drama kursuna katılmasını istiyorsanız Yabancı Diller Öğretmenlerimiz ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

Yabancı Diller Zümresi