ANASINIFLARI

Bizden Haberler

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu

Özel Fethiye'nin Cambrigde ESOL Sınavı Başarıları

2022-2023 Eğitim öğretim yılı 11 Haziran 2023'te Özel Fethiye Eğitim Kurumların 102 öğrencisi Cambridge ESOL sınavlarına katıldı. Sınav sonuçları Cambridge Üniversitesi'nde UCLES tarafından değerlendirilerek sertifikalar gönderildi. Sonuçlara göre, uluslararası bir niteliğe sahip olan Cambridge Üniversitesi’nin Avrupa Dil Çerçeve Programı (Common European Framework) kapsamında öğrencilerin dil yeterliliklerini ölçen Cambridge ESOL Sınavlarında (Starters, Movers, Flyers,  Ket  ve Pet), Özel Fethiye Koleji öğrencileri yüzde 100 başarı elde etmeyi başardı. ESOL sınavlarında başarılı olan öğrencilere sertifikaları 1 Aralık 2023 tarinde okulda düzenlenen törende verildi. Yabancı diller bölüm başkanı Elvan Göçer, öğrencilerin uluslararası sınavlara katılımlarını her zaman teşvik ettiklerini, 14 yıldır Cambridge sınav merkezi olduklarını, öğrencilerin sınavlarda elde ettikleri başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. “Bu sınavlar bir dilde temel yetenekler olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarının her birinde ayrı ayrı ölçüm yaparak güvenilir bir sonuç ortaya koymakta, okulumuz öğrencilerinin ESOL gibi merkezi sınavlarda elde ettiği başarılar okulumuzda verilen yabancı dil eğitimin kalitesini kanıtlamakta ve yüksek başarı istatistiklerimiz okulumuzu bölgemizde ve Türkiye genelinde en başarılı eğitim kurumlarının arasına taşımaktadır." dedi. Okul Müdürü Ayser YILMAZ başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak emekleri için yabancı dil öğretmenlerine ve destekleri için velilere teşekkür etti.