ÖZEL FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

“Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır.Cumhuriyet bir erdemdir,aynı zamanda çağdaşlığın göstergesi ve demokrasinin dayanağıdır.Cumhuriyet halk,birliktelik ve kardeşlik demektir.Daima ileri gitmek,adil bir şekilde paylaşmak demektir.Yaşamın kendisine el uzatmaktır,kardeşliğin nefesiyle ve demokrasi ile olgunlaşmaktır.Bağımsızlık savaşının meyvesidir cumhuriyet.”

Erdemdir cumhuriyet,adalettir,özgürlüğün güvencesidir.Bu yüzden bize emanettir ve onu yine biz yaşatacağız diyen Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet’imizin 95.yıl dönümü günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde coşkuyla kutlandı.26 Ekim Cuma günü saat 09.00’de okul bahçesinde yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ bayram kutlama mesajından sonra şiirlerin okunması ve bütün öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ile başlayan tören Özel Fethiye Eğitim Kurumları Konferans salonunda devam etti.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Konferans salonunda saat 10.00’te bütün öğrenci, öğretmen ve konukların katılımıyla başlayan programda önce günün anlam ve önemini anlatan konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Selçuk ZEYBEK tarafından yapıldı. Daha sonra “Bizim Yolumuz Cumhuriyet” adlı program başladı. Programda 6.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu drama ve oratoryo ile yine 7. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro eşliğinde devam etti. Program 3.Sınıf öğrencilerinin zeybek, 4.sınıf öğrencilerinin vals gösterisi ve hep birlikte 10.yıl marşının söylenmesiyle program sona erdi.