Özel Fethiye’de Yerel Tohum Semineri

Özel Fethiye Eğitim Kurumları’nda “Organik Bahçem Projesi’nde” Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi ve Yerel Tohum Derneği ile işbirliği içinde yerel tohum semineri gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi sorumlusu Ziraat Mühendisi Sayın Taner Mercan ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şube Başkanı Sayın Mehmet Bal Özel Fethiye Eğitim Kurumları’nın Organik Bahçem Projesi kapsamında düzenlenen seminer ve yerel tohum ekim etkinliğine katıldılar. Fethiye’de örnek teşkil edecek bir proje başlattıklarını belirten Fen Bilimleri zümre başkanı Çilehan GÜRSOY “Fen Bilimleri zümresi olarak çocukların, çocukça ve doğayla iç içe daha iyi öğreneceklerine ve gelişeceklerine inanıyoruz. Bu proje ile çocuklarımız hem toprakla tanıştı hem de yerel tohum konusunda bilinçlendi. Projenin çocuklarımıza bir diğer önemli katkısı ise sorumluluk duygularının gelişmesi ve onlara yeni ilgi alanları kazandırması oldu.” dedi.

Yerel tohum ve organik tarım hakkında verilen semineri ilgiyle dinleyen Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencileri seminer bitiminde okul bahçesinin “Organik Bahçem” olarak ayrılan kısmına konukları ile birlikte çeşitli yerel tohumların ekimini yaptılar. Ekim sırasında da akıllarındaki soruları sorup yerel tohum hakkında bilgi alma fırsatı buldular.