Özel Fethiye’de Dil Bayramı

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin en önemli kurumlarından biri olan Türk Dil Kurumu, 86 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle “Türk Dili Tetkik Cemiyeti” olarak kuruldu. Uluslaşmanın ve kimlik sahibi olmanın en büyük ilkelerinden olan “dil” kültürü hem içinde bulunulan dönem hem de Atatürk için çok önemli bir husustu. İçişleri Bakanlığına başvurulur,  gerekli kanunnameler çıkartılır,  köken araştırmalarına başlanır ve “Türkçe” dersi zorunlu hale getirilir.

İstanbul’da Dolmabahçe Sarayında toplanan Birinci Türk Dil Kurultayının açılış günü olan 26 Eylül 1932 tarihi de, o günden itibaren Dil Bayramı olarak kutlanır.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Türkçe zümresi ve öğrencileri Dil Bayramı nedeniyle sınıflarında “Neden 26 Eylül?”ü konuştular. Türkçe öğretmenleri dersin öneminden ve gelecek nesiller için gerekliliğinden bahsetti. Güzel konuşma ve yazmanın okul ve iş dünyasında pek çok kapıyı açacak kadar önemli olduğunu vurguladık. Dil anlam ve önemi uygun çalışmalar yaptılar.

TÜRK DİL BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.