Özel Fethiye Öğrencilerinin TALES Matematik Yarışması Başarısı

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından düzenlenen 3.Ulusal Matematik Yarışmasında başarılı sonuçlar elde ettiler.

Aydın Tales Matematik Müzesi tarafından gerçekleştirilen 3.Ulusal Matematik Yarışmasının 1. Aşamasındaki sınavdan 4 öğrenci %1 lük dilimin içine girerek final sınavına katılmaya hak kazanmıştı.

05-06 Mayıs 2018 tarihlerinde Aydın Tales Matematik Müzesinde 3.Ulusal Matematik Yarışmasının final sınavı gerçekleştirildi. 7.sınıf öğrencilerinden Kenan Hekimci Türkiye 16.sı, 8.sınıf öğrencilerinden Mehmet Başyurt 49.uncu, 6.sınıf öğrencilerinden Emre Yücel 206.cı, 5.sınıf öğrencilerinden Demir Çerçinli 193.cü, olmuştur.

Öğrenciler iki aşamada gerçekleştirilen sınavda Türkiye genelinde birçok öğrenciyle yarışarak, elde ettikleri başarılı sonuçlar ile öğretmenlerini ve ailelerini gururlandırmışlardır.

Tales Sınavlarında katılan ve başarılı sonuçlar alan Özel Fethiyeli öğrencileri kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.