Özel Fethiye’den Matematik Başarısı

Uluslarası düzeyde düzenlenen “Kanguru Matematik Sınavında” 7.sınıf öğrencimiz Kenan Hekimci final sınavına katılmaya hak kazanmıştır.

Fransa merkezli “Kangourou Sans Frontieres” derneği tarafından düzenlenen “Kanguru Matematik Sınavı” her yıl mart ayında 80 ülke de yapılmaktadır. Uluslararası düzeyde 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı matematik yarışmasında öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematik ile ilgili olan olumsuz fikirleri yok etmek amaçlanmıştır. Bu amaçla Dalaman’da özel bir okulda düzenlenen matematik yarışmasına okulumuz 7.sınıf öğrencisi Kenan Hekimci katılmıştır.

17 Mart 2018 Cumartesi günü yapılan yarışmada öğrencimiz sorulan 30 soruda 26 doğru 1 yanlış ve 3 boş ile 88 puan alarak %1’lik dilime girerek final sınavına katılmaya hak kazanmıştır.

Kazanılan bu başarı için öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve en büyük destekçileri ailelerini tebrik ediyor, final sınavında başarılar diliyoruz.