Özel Fethiye’de Çanakkale Zaferinin 103. Yılı Coşkusu

Çanakkale Zaferinin 103. Yılı Özel Fethiye Eğitim Kurumları salonunda gerçekleştirilen programla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Öğrenci velileri ve tüm okul öğrencilerinin de katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okulumuz Türkçe öğretmenleri Sayın Özlem AKÇİN ve Fatima ÇAYLI tarafından sunulan tören programında günün anlam ve önemini belirten konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Mesut ATLI tarafından yapıldı. Şanlı zaferin öyküsünü 7. sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Bir Kahramanlık Öyküsü” adlı tiyatro gösterisi ile anlatıldı.

Temsili Çanakkale videosunun izlenmesinin ardından 7.sınıf öğrencilerinin hazırladığı tiyatroda “Binlerce ananın yavrusu ardından gözyaşı dökerek, binlerce yavrunun yetim kalmasıyla elde edilen vatan toprağının bir karışının bile kolay kazanılmadığı ve şehidinin kanı elinin kınası olan kahraman Türk kadınının elinde silah cephede vatan için, bayrak için mücadelesi” anlatıldı. 7.sınıf öğrencilerinin izleyenlere duygulu anlar yaşattığı program da, Müzik Öğretmeni Önder YILDIRIM ’ın, 5.sınıf öğrencisi Orhan Sağlıcan’ın ve 7.Sınıf öğrencisi Seyfi Öztürk’ün çalıp seslendirdiği türküler ile 6.sınıflar öğrencilerimizin oluşturduğu koro ile eşlik etti.

Duygulu anların yaşandığı ve bu vatanın kolay kazanılmadığının vurgulandığı program 6.sınıf öğrencilerin Çanakkale türküsü eşliğinde bayrağımızın açılmasıyla son buldu.