Fethiye Kaymakamı Özel Fethiye’de

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencilerinin meslekleri tanıması ve ilerleyen yaşamlarında kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri amacıyla yürüttükleri “Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” projesiyle meslek tanıtımları devam etti.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları rehberlik servisi tarafından “Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” projesinde, öğrencilerimizin konuğu Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner oldu. Daha önce avukatlık, mimarlık, doktorluk mesleğini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler bu kez üst düzey bir yönetici ile sohbet etme şansını yakaladı. 12/03/2018 Pazartesi günü Özel Fethiye Eğitim Kurumları konferans salonunda düzenlenen söyleşide Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, öğrencilerimize kaymakamlık mesleğini anlattı.

Söyleşiye önce kendini tanıtarak başlayan kaymakamımız daha sonra öğrencilere Fethiye hakkında bilgi, Fethiye’nin eğitim durumu, Fethiye’de kaç okulun olduğunu ve okullardaki durumlar hakkında bilgiler aktardı. Öğrencilerin sorularıyla devam söyleşide kaymakam ayrıca “Kaymakam ne iş yapar, nasıl kaymakam olunur, sorumlulukları nedir, kanuni düzenlemeler nedir?” gibi soruları yanıtlayarak öğrencilerin meraklarını giderdi. Söyleşi sonunda Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner öğrencilerin hepsine başarılar dileyerek iyi bir eğitim hayatı geçirmelerini temenni etti.

Söyleşi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ayser Yılmaz “Biz bir okulun sadece akademik bilgileri yükleyen bir yer olmaması gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımızı her yönden farklılıkla büyütmek istiyoruz. Bu nedenle anasınıfımızdan itibaren tüm sınıflarımızda ara ara meslekleri tanımalarını sağlıyoruz. Bunun için değişik çalışmalarımız, anketlerimiz, oluyor ve meslek mensuplarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bu nedenle de “Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” projesi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Daha önceki yıllarda farklı meslek gruplarıyla söyleşi, seminer yaptık. Öğrencilerimizi onlarla buluşturduk. Bu sene de üst düzey yöneticilerle buluşturmak istedik. Onların görev ve sorumluluklarını meslekleriyle ilgili bilgileri bizzat kendilerinde öğrenmelerini istedik. Bu sebeple Sayın Kaymakamımız Muzaffer Şahiner’i okulumuza davet ettik. Ortaokul öğrencilerimizle kaymakam beyi bir araya getirdik. Kaymakam kimdir, neler yapar, ilçedeki sorumlulukları nelerdir, konularında bilgi edinmelerini istedik. Kim bilir içlerinden bir tanesi Cumhurbaşkanı, valisi, kaymakam olur diye düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bu proje karşısında çok heyecanlandı. Bu tür çalışmalarımız devam edecek ve öğrencilerimizi diğer meslek gruplarıyla buluşturacağız. Ayrıca davetimizi geri çevirmeyerek bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Muzaffer Şahinere de şahsım ve okulum adına teşekkür ederim. ”dedi.